Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwsbrief

Schrijf in voor de grote-schelpenteldag-nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Schrijf je in via de website van EOS Iedereen Wetenschapper. En ontvang in aanloop naar de Grote Schelpenteldag de nieuwsbrieven met info over het hoe, wat en waarom van deze schelpentelling. Nadien brengen we je ook persoonlijk op de hoogte van de resultaten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief is geen voorwaarde voor deelname op het strand. Je kan ook altijd gewoon langskomen op een van de tien telposten op zaterdag 19 maart. Maar als goede burgerwetenschapper kom je natuurlijk graag goed voorbereid aan de start!

INSCHRIJVEN


Nieuwsbrieven gemist? Lees ze hier!

Schreef je je wat later in voor deze nieuwsbrief en miste je de eerdere nummers? Lees ze hier, zodat je niets mist van de leuke schelpenweetjes, online opleidingen, extra leesvoer, video's en de schelpenquiz.

 • NIEUWSBRIEF #1 van 16 februari 2023 gemist? Download hem hier.
  Hierin lees je meer over de onderzoeksvraag en dat ook Nederland en Noord-Frankrijk dit jaar graag meedoen.

 • NIEUWSBRIEF #2 van 1 maart 2023 gemist? Download hem hier.
  Je krijgt tips om jouw schelpenkennis op te frissen, leest er over niet-inheemse schelpensoorten en waarom de schelpentledag in de winter doorgaat. Ook word je warm gemaakt om de schelpenexpo in De Panne te bezoeken. 

 • NIEUWSBRIEF #3 van 16 maart 2023 gemist? Download hem hier.
  Met daarin: Waarom hebben schelpen gaatjes? Activiteiten voor kinderen. Test je kennis met de schelpenquiz. Ken jij al goed het verschil tussen een nonnetje en een halfgeknotte strandschelp?

 • NIEUWSBRIEF #4 van 23 maart 2023 gemist? Download hem hier.
  Zaterdag is het zover en gaan we schelpen rapen, tellen en identificeren. In deze nieuwsbrief lees je nog snel even waar moet je zijn en wat moet je doen. Bekijk zeker ook de video! 

 • NIEUWSBRIEF #5 van 30 maart 2023 gemist? Download hem hier.
  Nu alle stalen geteld, verwerkt en gecontroleerd zijn, legden we de Belgische data samen met die van Noord-Frankrijk en Nederland. Benieuwd naar de resultaten van de Grote Schelpenteldag 2023?